Wat is DCA (Dollar Cost Averaging)

En hoe gebruik je het in de Cryptohopper bot

DCA is een techniek die wordt gebruikt om uw koopprijs te middelen of die wordt gebruikt als de “Martingale-techniek”, die u gebruikt wanneer een positie diep neer beneden gaat.

De aanname is dat een cryptoprijs uiteindelijk zal stijgen, dus als je je investering blijft verdubbelen, zal je gemiddelde koopprijs lager zijn en zul je eerder winst maken als de prijs weer stijgt. Je hebt voor deze techniek wel meer middelen (geld) nodig, omdat je je investering moet blijven verdubbelen.

Automatische Dca

Config- Baseconfig -Dollar cost Averaging

 1. Enable om de Auto Dca aan te zetten
 2. Order type:

  Limit = Een limit order is de meest veilige, middels een limit order koopt u tegen een vooraf gestelde prijs. Deze prijs stelt de bot in bij het activeren van de dca. wanneer uw prijs wordt bereikt, wordt er tot koop overgegaan.

  Market = Een koop middels een market order is een stuk minder veilig ten opzichte van de limit order. Bij een market order koopt u direct tegen de dan geldende marktprijs.

 3. DCA After X time Open Selecteer het tijdbestek na wanneer de Dca mag plaatsvinden.
 4. DCA Max retries Het maximum aantal keer dat DCA voor een specifieke munt kan worden toegepast. De telling wordt opnieuw ingesteld na elke succesvolle verkoop van een DCA-order.
 5. DCA Set percentage trigger Stel het percentage in waarna u wilt dat de DCA geactiveerd word. Er zal een ​​nieuwe DCA-order gecreëerd worden. Voer een positief getal in, bijvoorbeeld: 22 (%)
 6. DCA Buy immediately Selecteer gelijk kopen als u zonder strategie de order wilt plaatsen wanneer het % bereikt word. Wanneer hij niet aangevinkt is koopt de dca pas bij als je strategie het aangeeft (dit is een stuk veiliger)
 7. DCA Order size 
  Double
  Verdubbel je huidige positie, met hetzelfde bedrag.

  Triple Verdrievoudig je huidige positie, wanneer je positie bijvoorbeeld 10$ is, koop je voor 30$ bij.

  Custom Voer een aangepast DCA-percentage in. Bijvoorbeeld: 200 (%). Dit resulteert in een DCA-order met het dubbele bedrag, waardoor de positie verdrievoudigt en hetzelfde is als Triple Down.

Dca Voorbeeld

U heeft de dca ingesteld op :

LIMIT-1 HOUR- 2 - 10 - DCA IMMEDIATELY AAN - DOUBLE DOWN.


Uw heeft een positie van 50 dollar, naar 2 uur zakt deze terug naar -10%, Dca word geactiveerd en maakt een order aan van 50 dollar, je positie gaat dus van 50 naar 100 dollar en van -10% naar -5%. 

Profit Grinder + Power Trader Strategie

Op deze pagina hebben we uitgelegd hoe je kunt starten met onze template en strategie, toch nog vragen? laat het ons weten via telegram.